V-ați obișnuit deja cu fițele de acasă din magazinul Madamei Delice, unde fabrică ea însăși bunătățuri naturale și unde adună de la o mulțime de producători locali și vecini produse de calitate. Selectate pe sprânceană. Vă imaginați cum ridică Madame Delice din sprânceană când ceva nu miroase prea bine. Dar și când se lipește de oamenii și lucrurile grozave nu le mai scapă din priviri, iar rafturile și vitrinele ei se mândresc cu alegerile bune.
Cât e postul de lung are grijă să nu lipsească nimic din cele trebuincioase, de la zacusca pusă în borcane de maini harnice, sucul de roșii musai de știut în orice casă, pentru vitaminizare și gust bun la mâncare, siropurile naturale din fructe adorate și de copii, ghebele la borcan, pateurile de post și brânza de soia, paste fără gluten sau din leguminoase, și câte și mai câte năzdrăvănii sănătoase!
Și pentru că e mereu harnică, a pus toată echipa la treabă, să scuture urmele de frig rămase din iarnă prin debara, să lustruiască și să verifice etichetele de pe borcane, să facă loc pentru vară și toamnă, când sosesc noile fructe și legume, numai bune de înlocuit stocurile. Dulceața rezistă binișor doi ani, dar se termină de bună ce e de la o toamnă la alta, se strecoară printre clătite, iar de sărbători i se năzare că poate fi un strat bun de decorat prăjiturile cu brânză sau cu foi. Iar zacusca își găsește singură rostul pe felia de pâine cu semințe sau prin sosurile pentru pește și fripturi la cuptor. Sucul de roșii nu apucă să crească nivelul din cratița cu sarmale că e savurat ca atare, în pahare. Ghebele în oțet și sosul de muștar vor fi frumos reamenajate pe masa de Paște, lângă friptură sau drob. Nimic din cămara ei nu rămâne negustat sau neterminat. Și nici vorbă expirat!
Și cum se schimbă sezonul, Madame Delice modifică și designul la etichete, că mereu găsește o idee nouă și mai colorată care să-i prezinte cu mândrie și bucurie capacele lucioase.
După ce s-a îngrijit de curățenie și de-ale gurii pentru post, se ocupă cu mare atenție de aranjamentele pentru Paște. Comenzile de pască și cozonac sunt bifate în agendă, toate frământate cu grijă de mâinile gospodinelor din zonă, numai cu ingrediente proaspete și verificate. Nu lipsesc din magazin nici ouăle proaspete, carnea de la fermele din apropiere și chiar drobul gata făcut, numai să nu uitați să le comandați din timp! Și dacă uitați să treceți prin piață, la ea găsiți și lădița cu verdețuri, să puteți completa culoarea de pe masă cu verdele din ceapă și cu roșul ridichilor de grădină.
Iar dacă sunteți invitați la masa prietenilor, tot Madame Delice se poate ocupa de coșul vostru cu daruri, în care puteți îmbina câte delicii care vă sunt pe gust, o sticlă de vin bun, brânzeturi maturate, ceva dulce sau ce vă mă recomandă ea din noutăți.
S-aveți zile însorite, cu mese pline de delicii aromate și bine alese, cu gust și bucuria degustării în familie! Că doar asta e important la sărbătoare, să fim împreună și să ne bucurăm de câte puțin din toate, de ce e bun pentru corp și de lumina din sufletele noastre. Madame Delice vă gândește cu drag doar delicii din inimă. Paște cu lumină în toate!